Vraag jij je soms af, wie ben ik? Wat is het doel van mijn bestaan? Of misschien zelfs wel, mag ik bestaan of ben ik de ander tot last? Een gevoel van leegte, een rusteloos bestaan? Of leef jij misschien als een kameleon, aanpassend bij wat je denkt dat je omgeving van je verwacht? Bang dat de ander er achter komt hoe je in werkelijkheid bent? Bang om door de mand te vallen? Of misschien leef je wel prima je leven, maar merk je dat de echte vrede, de vreugde mist? Of heb je vragen als, houd ik mij wel bezig met de goede dingen? Doe ik de dingen waar ik voor gemaakt ben? Zijn er misschien dingen uit het verleden die je met je mee draagt, die je in het heden belemmeren? Geniet jij van het leven, van de mensen om je heen, van je werk, van de dingen die de dag je brengt, of doe je vooral wat er moet gebeuren, altijd druk, altijd tijd tekort? ‘s morgens te moe om uit je bed te komen, je ziet er tegenop om te stappen in de dag met alle verplichtingen die weer op je wachten, ‘s avond te druk om naar bed te gaan, nooit klaar, altijd bezig. Zijn er dingen in je leven waar je tegenaan loopt? Of misschien is jouw leven voor jouw gevoel wel prima in orde, en vind je het gewoon leuk om jezelf nog een beetje beter te leren kennen, waarom doe je de dingen zoals je ze doet, of heb je vragen waarvan je het leuk zou vinden om er een stapje verder mee te komen?

Samen onderweg

Natuurlijk kun je altijd met jezelf en thema’s die jouw bezig houden aan de slag, maar hoe fijn kan het ook zijn om met iemand anders er eens naar te kijken, er samen over te praten, een luisterend oor. Dit kan iemand zijn uit je eigen omgeving, en tegelijk kan het ook heel fijn zijn om eens te praten met iemand die weer op een andere manier met jou meekijkt, iemand die jou vragen stelt, de ene keer verdiepend, verbredend, de andere keer confronterend. De ene keer ga je in gesprek of ga je het ervaren, de andere keer zien bijv. door tekenen. Waardoor jij tot inzichten komt, jezelf steeds beter leert kennen. Altijd op jouw tempo in overleg en op een manier die bij jouw past. Iemand die jouw bemoedigd, aanmoedigt om stappen te zetten naar herstel, stappen in groei. Waardoor jij steeds meer de persoon kunt worden die je echt bent. Je leert leven naar jouw Eigenheid. Vrij van lasten, leven in vrijheid, vrede, vreugde. Leven in verbinding met God, jezelf en de ander. Te weten en te voelen wat ik ben en wat ik doe is waardevol, kostbaar.

Stralend

Hij de Schepper Hij straalt op ons Zijn warmte, Zijn Liefde. Wij mogen weerkaatsen. Zijn, vanuit rust en vertrouwen. Een stevig fundament, weten wie je mag zijn, een kind van God een Koningsdochter of Koningszoon. Dat mag je zijn, daaruit mag je leven, stralend. Liefde- warmte- blijdschap om uit te delen, te geven aan de mensen om je heen. Doordat je weet en voelt: ik ben Geliefd, ik mag ZIJN. Ontvangen- geven- delen van Zijn overvloed. Wat een Vreugde- stil genieten- Dankbaar. Hij, God is zo groot, zo machtig. Hij vult ons, wij mogen overstromen. Meer en meer een bron niet te stoppen. Stromen van genezing, bevrijding en herstel stromen van Liefde, van Vrede, van Vreugde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *