Over mij:

Uit, door en tot Hem, de Schepper van ons leven wil ik leven. In het vertrouwen dat God ons leven doel en zin geeft.

Kernwaarden: Vertrouwen ~ Eigenheid ~ Geloof ~ Creativiteit ~ Genieten ~ Dankbaarheid

Mijn naam is Thea Jongsma-Westra, ik ben getrouwd, moeder van 3 kinderen in de basisschoolleeftijd. Ik geniet er enorm van om hun mama te mogen zijn, met hen op te trekken, hen te zien groeien en ontwikkelen.

Steeds meer mag ik leren ervaren dat we het leven dagelijks als een geschenk van onze Schepper mogen ontvangen. In mijn leven ken ik al van jong af aan, angst, leegte, dood, rouw, verdriet en gemis. Dingen in het leven, die ik als ik mijn eigen leven had kunnen bepalen waarschijnlijk heel anders had bedacht, maar waar ik meer en meer van mag leren zien en ook echt voelen en ervaren hoe God in en door alles er altijd in ons leven is. Waarin ik God als Onze Vader mag weten en tegelijk ook als de pottenbakker die ons vormt naar Zijn beeld. Zodat wij geworteld en gegrondvest in Hem, mogen stralen voor Hem, als een kostbare diamant.

In mijn werkzame leven heb ik al verschillende rollen gehad, zoals begeleider in de gehandicaptenzorg, coördinator, zorgconsulent, projectleider en al jarenlang de rol van (interim) manager. Met ook de daarbij behorende opleidingen en trainingen op het gebied van begeleiden, sociaal pedagogisch, training, coaching en management . En de laatste jaren de opleidingen tot Christelijk Integratief coach en Total Balance coach.

Door de verschillende rollen heen, zie ik steeds de rode lijn, van het zijn met de ander, elkaar ontmoeten, contact, het zien, het overzien en met elkaar mogen werken aan groei en ontwikkeling. Ik vind het mooi om met teams of met iemand individueel op te mogen lopen. Soms een helder pad, maar ook vaak een zoektocht die je samen mag afleggen. Waarbij het zo helpend is om niet doelloos te dwalen, maar te weten of te ontdekken waar je heen wilt. Wij maken de reis van ons leven en daarin leer ik steeds meer, hoe belangrijk en waardevol het is om de reis naar binnen te maken. Een reis van je hoofd naar je hart, om vanuit je hart te kunnen ‘Zijn’, te leren leven, niet achter muren of als een kameleon, niet in een leven van leegte, maar echt en puur zoals je bent bedoelt. Een leven met een bodem, een stevig fundament, een leven in verbinding met God, jezelf en de ander. Om zo samen de reis van ons leven te maken, op weg naar eeuwig LEVEN. Elkaar aanmoedigen om te leren Leven in Vertrouwen.

Eind 2019 ben ik naast mijn parttime baan als manager, gestart met mijn eigen coachpraktijk. Het mooie van coaching/ counseling vind ik, dat we met elkaar verder kunnen gaan, dieper in gaan op vragen als: Wie ben je, hoe ben je geworden wie je nu bent, waar wil je heen, wat wil je in het leven, wat belemmert, waarin kom jij jezelf tegen wat zou je anders willen, hoe kun je meer en meer echt leren het leven te leven zoals bij jouw past? Een leven waarin jij in verbinding kunt zijn met je eigen hart, met God, met je naaste, een leven met passie, een leven waar je blij van wordt, een leven vanuit wie jij bent, waarin jij jouw talenten in kunt zetten, waarin jij ook voelt ik mag zijn wie ik ben, en weet wie ik ben, het is een kostbaar, waardevol leven.

Gevolgde coach opleidingen:

Christelijk Integratieve Coachopleiding bij Groundwork

Pastorale Total Balance coach opleiding bij Total Balance

Thea Jongsma-Westra

meer info of Contact