Christelijke integratieve coaching, TotalBalance coaching, supervisie & training

Aanbevelingen

Thea heeft een groot hart en had altijd wel een nieuw inzicht, leuke creatieve werkvorm of plan van aanpak om een stap te kunnen zetten naar mijn doel. Met haar rustig luisterende houding, warme ingerichte coachruimte en enthousiaste geloof in jou(w kunnen) wakkerde ze vertrouwen & moed in mij aan. Ze is er een ster in om je te helpen tot de kern te komen van jouw verlangen, helpt je obstakels te tackelen en samen met haar kon ik van abstracte en onoverzichtelijke situaties (chaos) een helder beeld (overzicht & kleine concrete stappen) krijgen, wat ik heel erg heb gewaardeerd! Lachen, huilen, kletsen, verkennen, spelen, graven, bidden.. Weet je welkom!

~ Renske ~

Ik kwam bij Thea terecht voor de supervisie die hoort bij de TotalBalance basis coach training. Vanwege de afstand hebben we deze gesprekken online gedaan. Thea verstaat de kunst om online net zo betrokken te zijn in het gesprek. Ik voelde mij in ieder geval gehoord door haar. 

Thea vroeg goed door om samen met mij bij de kern van mijn leervragen te komen. Ze nam daar echt de tijd voor. Het waren helpende vragen die mij behoorlijk aan het nadenken hebben gezet en mij daardoor ook verder hielpen in mijn eigen proces. En dat in maar twee gesprekken. Hoe mooi is dat.

~ Licia  ~ (student TotalBalance opleiding)

Ik ben bij Thea terecht gekomen via het programma PowerLife, een training persoonlijke ontwikkeling en loopbaantraject in één.

Tijdens 5 coaching-gesprekken heeft Thea mij perfect geholpen om orde te scheppen in alle gedachten, wensen en het ‘hoe pak ik dit aan’. Om zo dichter te komen bij wie ik ben en mag zijn. 

Ook de grootste angsten kwamen boven water.. en juist dat is zo helend. De warme persoonlijke aandacht, de juiste vragen en al haar ideeën maakten het tot een warm oplaad-moment, waarna ik steeds een stapje verder kon. 

~ Jantien ~

Via deze weg wil ik jou nog eens hartelijk danken voor alle gesprekken die wij samen gehad hebben. Ik voelde me altijd erg op mijn gemak bij je en heb heel veel mogen leren van je. Zoal over mijn gevoelens, dat die ertoe doen en dat het ook oké is om mezelf niet altijd goed te hoeven voelen. Ik mag er zijn. Ik ben geliefd.

Ik ben erg gegroeid als persoon en heb mijn verleden een plek kunnen geven door deze op te ruimen samen met God de Vader. Ik kijk uit naar wat de toekomst brengen zal en ben ontzettend dankbaar voor wat God doet en dat Hij het doet op de juiste tijd.

 ~ Kimberley ~

Als je het diepe water in wil duiken om je gelukkige en vrije zelf te ontdekken, kan ik je van harte Thea aanbevelen:

Tijdens mijn coachingstraject online (ik woon in een ander deel van het land, dus gesprekken online vond ik ideaal) ben ik met Thea, via een globaal vastgelegd programma, aangegaan wat allemaal belemmeringen waren om ‘mijn echte zelf’ te zijn. Globaal, zodat er altijd ruimte was om belangrijke momenten, zoals een gebeurtenis met impact op dat moment, de voorrang te geven. Hierin was ze creatief en open, zonder de rode draad van het geheel te verliezen: het gaf me een veilig gevoel. Ik heb Thea ervaren als heel betrokken, respectvol en kundig: ze wist me bewust te maken van mijn pijnpunten én te bemoedigen, ze stelde dusdanige vragen dat ik zelf nadacht waardoor ik mijn zelfstandigheid kon behouden. De creatieve opdrachten die ze me gaf, leerden mij om niet alleen met mijn hoofd naar het verleden te kijken, maar mijn belemmeringen te verwerken in mijn hárt.

Ik ben gegroeid in die tijd doordat ik heb geleerd, door steeds weer te oefenen, om meer vanuit mijn hart te leven waardoor ik nu kan zeggen: ‘Ja, het is écht mogelijk om ruimte te ervaren voor genieten van het leven, kracht te hebben, vertrouwen en hoop voor de toekomst!

Ik ben veel meer mijn gelukkige en vrije zelf gaan ontdekken (ik ben nu 60 jaar, ik had dat niet meer voor mogelijk gehouden); de coachingsgesprekken en -opdrachten van Thea hebben hieraan in belangrijke mate bijgedragen.

Ik ben niet meer bang voor diep water en weet nu hoe ik kan ‘zwemmen en drijven’. Dankjewel, Thea.

~ Corina ~

Midden in een periode waarin het op meerdere vlakken niet zo goed ging in mijn leven kwam ik bij Thea terecht.
Thea is een oase van rust en vriendelijkheid.

Ze stelt je meteen vanaf het begin op je gemak, is heel betrokken en kundig.

Door al tekenend na te denken over mijn verleden kwam er al heel veel naar boven.

Thea wist daar door haar vragen nog dieper op in te gaan en tot de kern te komen.

Zo ontdekte ik patronen vanuit het verleden en kon ik bepaalde gebeurtenissen een plekje geven.

Het was heel heftig om zoveel onverwerkt verdriet en pijn naar boven te laten komen en te voelen.

Maar het is zó helend geweest!

Voor mij persoonlijk waren de gebeden aan het eind van elke coachsessie de kers op de taart.

Thea brengt op een liefdevolle manier alles wat besproken is bij God, de Hemelse Vader en dat geeft nóg meer kracht en houvast.

Ik kan het iedereen aanraden om een traject te volgen!

~ Geerie ~

De rust en betrokkenheid die Thea uitstraalt zorgt dat je je veilig en vertrouwt bij haar voelt.

Met haar kennis en inzicht  om samen te kijken naar mijn hulpvraag, wist ze m.b.v.  creatieve werkvormen, feilloos mijn pijnpunten en belemmeringen naar boven te halen.

Ik heb door haar liefdevolle hulp , pijn doorvoelt en volledig los kunnen laten. Wat een opluchting en vrijheid brengt dat teweeg.

 ~ Henriette ~ (2x coaching  ivm TotalBalance senior opleiding)

P.S: Ik neem het boek ‘In 10 stappen genietkunst ontdekken‘ mee op vakantie.

.

Het ging bij mij kriebelen: mijn werk dat ik altijd met veel plezier had gedaan, gaf me geen voldoening meer en kostte steeds meer energie. Ik kreeg van mijn omgeving allerlei adviezen maar ik wist niet meer wat nu echt bij mij past. Ik besloot daarom een punt achter mijn baan te zetten en op zoek te gaan naar een christelijke coach. Zo kwam ik bij Thea terecht. Ik voelde mij direct op mijn gemak en legde in vertrouwen mijn hulpvraag bij haar neer: Wil je me helpen om te ontdekken waar ik energie van krijg en gelukkig van wordt. We zijn het Total Balance programma gaan gebruiken: een complete methode die je helpt te (her)ontdekken wie je was, wie je bent en wie je worden wilt. Ik kreeg van Thea alle tijd en ruimte om dit op mijn eigen creatieve manier vorm te geven. Thea hield me spiegels voor en hielp me om onder de oppervlakte te kijken. Het heeft me heel veel gebracht: ik heb antwoorden gevonden op mijn hulpvraag. Dit heeft geresulteerd in een baan die echt bij mij past en waar ik in augustus mag gaan beginnen. Ik ben Thea heel dankbaar voor haar liefdevolle houding.: ze leert je door de ogen van je Schepper naar jezelf te kijken.

~ Esther ~

Ik heb de coaching gesprekken bij Thea als erg waardevol ervaren. Voor mijzelf heeft dat gebracht: nieuwe inzichten en bewustwording. Ik heb mogen leren verbinding met mijzelf te maken en hierdoor mijzelf mogen her vinden. Persoonlijk had ik veel aan de visualisaties. 

Thea heeft een luisterend oor en een groot empatisch vermogen. Daarnaast geen oordeel, betrouwbaar en haar gebeden waren als een warme deken. 

Naast coaching heb ik ook de supervisie als fijn ervaren, die waren heel opbouwend en verrijkend. 

~ Erik ~ (student TotalBalance opleiding)

Gedurende mijn opleiding bij TotalBalance heb ik verschillende supervisie gesprekken met Thea gehad. heb Thea ervaren als een erg liefdevolle en toegankelijke vrouw waarbij je jezelf eigenlijk direct op je gemak voelt. Wel zo fijn als je “hartzaken” bespreekt of bespreekbaar wilt maken. Thea is bovendien doortastend in het doorvragen wat mij erg heeft geholpen “kernzaken” in beeld te brengen en te reflecteren. Blij mee! 

 ~ Diana ~ (student TotalBalance opleiding)

Als gevolg van een werkgerelateerde burn-out per 31 maart 2021 ben ik op zoek gegaan naar een coach die me zou kunnen helpen om mijn emoties weer ‘in het gareel’ te krijgen, want ik leek wel ‘een wandelend vergiet’… Door op internet te zoeken ben ik in september 2021 terecht gekomen bij Thea Jongsma van Atelier Eigenheid. Ik koos voor haar vanwege het feit dat het christelijk geloof bij haar een centrale plaats inneemt en last but not least dat zij ook creativiteit gebruikt als werkvorm. Ik ben best creatief, al zeg ik het zelf, maar als gevolg van hectiek op het werk was het er niet meer van gekomen om er ook maar íets mee te doen de laatste ca. 30 jaar.

Al tijdens de intake was er sprake van een klik en had ik het gevoel dat Thea door me heen kon prikken en tegengas kon bieden, want dat was wel wat nodig zou zijn, mezelf kennende. We besloten er direct een sessie aan vast te plakken. Ik heb daar geen spijt van gehad.

De sessies bij Thea waren intensief, ik had veel om over na te denken. Thea hanteerde diverse uitdagende werkvormen. Dat was even wennen, maar nadat ik me er voor open stelde, heb ik er veel aan gehad.

Na ca. 5 maanden vroeg Thea mij mijn toekomst te tekenen. Ik had haar verteld dat ik vroeger veel tekende en daar deed zij nu een beroep op. Ik ben haar daar zó dankbaar voor, want tekenen is nu weer een vast onderdeel van mijn leven. Soms abstract, soms realistisch, maar altijd vanuit mijn hart.

Thea heeft me geholpen om de nare herinneringen een plekje te geven en mezelf weer te zien zoals ik bedoeld ben: een kind van God, mooi zoals ik ben… In dit kader één voorbeeld in mijn woorden: Thea greep terug op mijn creativiteit: Als jij een mooie tekening hebt gemaakt, dan hang je die toch niet achter een gordijn zodat niemand die kan zien? Zo vindt God ook dat jij, als Zíjn schepping, mooi en het waard bent om gezien te worden, dus tóón jezelf en je talenten…

Ze heeft me geholpen mijn emoties als iets van mijzelf én mijzelf weer te accepteren. Ze heeft me laten zien dat ik iemand bén én kan zíjn, ook zonder dat ik werk. Ze heeft me diverse keren geholpen als ik lastige gesprekken met het werk verwachtte. Zij stelde mij vragen, waardoor ik de dingen weer duidelijk op een rij kreeg, in perspectief zag en kon relativeren. En last but not least werd elke sessie afgesloten met gebed; bedankt daarvoor Thea!

De kritische stem zal nog best wel eens de kop opsteken, maar ik herken hem nu en kan hem het zwijgen opleggen of tegengas geven. Last but not least heeft zij met me meegedacht over mijn toekomst. Ook nu weer door kritisch vragen te stellen en die door mijzelf te laten beantwoorden.

Aan het begin ging ik wekelijks naar Thea, later 2-wekelijks, maandelijks en toen om de 1,5 maanden. Na ca. 1,5 jaar had ik het gevoel dat ik het leven weer zonder hulp aankon. Ik kan altijd nog eens langs komen als ik er behoefte aan heb. Dat geeft een goed gevoel, maar voor nu is het genoeg geweest, in positieve zin. Ik kan Thea dan ook van harte aanbevelen als coach!  

~ Wilma ~

Ik was op zoek naar een christelijke coach die een stukje met mij kon oplopen en met wie ik van gedachten kon wisselen over verschillende vragen die ik had (onder andere over omgaan met onzekerheid, grenzen aangeven, HSP zijn, en meer verbinding en voldoening vinden in relaties). Zo kwam ik terecht bij coachpraktijk Atelier Eigenheid. Ik voelde me meteen op mijn gemak bij Thea en ervaarde dat zij begrip had voor de vragen waar ik mee zat en er wat mee kon. 

Ik ben het coaching traject aangegaan en wat heb ik daar veel aan gehad! We hebben grotendeels gewerkt met de methode van Total Balance. Door de veelzijdige en creatieve huiswerkopdrachten ga je echt goed bij jezelf naar binnen kijken, vanuit een christelijke visie. In de gesprekken met Thea kon ik het huiswerk bespreken, maar ook zelf vragen en situaties inbrengen. Maar ook buiten Total Balance om heeft ze veel kennis van psychologie en coaching. Regelmatig had ze ook een creatieve werkvorm die goed aansloot bij het onderwerp dat ter sprake was. Door haar empathische en aandachtige luisteren en doorvragen op dingen vond ik het heel makkelijk om te praten over wat er in mij omging. Vanuit haar ervaring, uitgebreide kennis en haar eigen leven met God heeft zij mij enorm geholpen om verbanden te zien en zijn er veel puzzelstukjes op hun plaats gevallen. Ik ervaarde ook echt dat God hielp bij het coaching traject. Aan het eind van elk gesprek werd hetgeen besproken was in gebed bij God gebracht en dat voelde heel vertrouwd en goed.  

Inmiddels heb ik het coach traject afgesloten. Ik voelde dat ik daar aan toe was, maar mijn leerproces is natuurlijk nog niet ten einde. Je kan altijd blijven leren samen met God, en ik heb heel veel waardevolle handvaten mogen ontvangen waar ik mee verder kan. Ik ben heel blij dat ik het gevolgd heb en ervaar echt dat ik erdoor gegroeid ben en meer ontspanning en vertrouwen gevonden heb. Het heeft me echt geholpen om kostbare waarheden – die ik deels op zich al wel wist – te laten afdalen van mijn hoofd naar mijn hart. Ik kan het echt iedereen aanraden.

~ Cindy ~

‘Ik wil heel graag weer iets gaan doen. Maar wat? Waar ben ik goed. Wat kan ik eigenlijk?
Die vragen bleven maar door mijn hoofd cirkelen.
Op een dag ontving ik een mail van Powerlife. Met precies deze vragen in de titel.
Met veel interesse bekeek ik het programma. Precies de spijker op z’n kop.
De kosten vond ik wél lastig. Zoveel geld voor mij alleen.. Is dat het waard?
Tijdens de cursus werd dat duidelijk. Het is het geld helemaal waard.
Ik ontdekte waar mijn kracht ligt, wat mijn valkuilen zijn maar ook hoe je daar weer uit komt.
Ik ontdekte waar mijn passie ligt. Wat mijn diepste motivatie is.
En van daaruit naar het schrijven van een plan. Wat wil ik? En hoe wil ik dat. Waarom wil ik dit?
De cursus daagt uit om het niet alleen bij schrijven te laten. Maar om ook echt acties te koppelen aan het plan.

Ik weet nu veel beter wie ik ben. Wat ik wél en niet kan verwachten van mijzelf.
Het is van eindeloos in cirkeltjes blijven denken naar doelgericht leven gegaan.

En het geld? Dat was voor mij de beste prikkel om de cursus serieus te nemen.
Om echt de diepte in te gaan. Naar binnen te gaan en nieuwsgierig te onderzoeken wat daar allemaal zit.
Dat kon ik niet alleen. Met behulp van de 1-op 1 coaching leerde ik hoe ik naar mezelf mag kijken.
Met compassie en liefde. Niet altijd een makkelijk proces maar enorm verrijkend en leerzaam.

Ik ben heel blij dat ik de cursus heb gedaan. En zou ‘m iedereen die zoekend is, aanbevelen’.

~ Annebeth ~ (deelnemer PowerLife)

Heb je vragen, wil je meer informatie of een afspraak maken, neem vrijblijvend contact op.

9 + 2 =