Je hoeft je eigen leven niet te bewijzen of te verdienen, het leven is meer dan overleven.

Als je vast blijft of gaat zitten in het leven zoals het door omstandigheden op je afkomt, kun je voor je gevoel zo klem komen te zitten. Alsof het nu eenmaal zo is en je zelf geen keuze of invloed hebt. Waardoor je in een leven van stress, onrust, chaos en veel moeten terecht kunt komen. Je kunt je leven gaan leven zonder ervan te genieten, omdat er nu eenmaal zoveel moet, of doordat je het gevoel hebt geen keuze te hebben.

Of je kunt juist in een leven van leegte en doelloosheid terecht komen, niet weten waarvoor je de dingen doet die je doet. Als jij ten diepste het gevoel van waardevol zijn of verbinding mist, kun je zo in het leven verdwaalt raken, of op de oppervlakte gaan leven, uit verbinding met wie je werkelijk bent.

Ik geloof dat er veel meer en echter leven is. Een leven waarin je niet hoeft te overleven of jezelf bewijzen. Geen leven in leegte of chaos. Niet jezelf hoeven bewijzen, of klem zitten in alles wat moet of wat de omstandigheden nu eenmaal zijn of wat je denkt dat de ander van jou verwacht. 

Maar een echt leven, leven in verbinding en liefde, waardevol, kostbaar leven. Waarin je kunt zijn in het Nu, een leven in rust en keuzevrijheid, Leven zoals bij jou past zoals jij bent. Leven waarin je ruimte en rust kunt ervaren, een leven waarin jij op jouw plekje mag groeien en tot bloei mag komen. Een leven waarin je de overvloed mag ervaren, waardoor jij op jouw manier weer bij kunt dragen aan het grotere geheel van het leven in verbinding met de ander.

Als jij de dingen die het groeien en bloeien van jouw leven belemmeren opruimt, als jij leert leven in het nu en met een opgeladen batterij van energie, de keuzes maakt en de dingen doet die bij jouw passen zul je merken dat er rust in je leven komt, dat er ruimte komt. Dan zul je gaan ervaren dat jij op jouw unieke plaats en op jouw unieke manier jouw eigenheid mag laten zien en Leven. Je zult merken dat je vertrouwen, verbinding, voldoening, dankbaarheid, zult gaan ervaren. Je zult steeds meer en meer weten en voelen ik ben uniek, kostbaar, waardevol, ik mag zijn wie ik ben.

Je zult gaan groeien en tot bloei komen, precies als een bloem die straalt en schittert in het zonlicht. Waardoor jij vanuit wie en hoe jij bent, vanuit kracht, overvloed en balans, vanuit rust, ruimte en keuzevrijheid, vanuit liefde bij kunt dragen op jouw plaats in dit leven, privé, op je werk, in je sociale contacten. Door precies te zijn wie jij bent en te doen wat bij jouw past.